Wednesday, March 15, 2017

Ilmi Cani : DJE HËNGRA DY KULEÇË


Dje i hëngra dy kuleçë
E mbusha mullën me brumë.
Nuk qenë kuleçët e nanës teme,
pjek n'çerep,as balllokume.
Dje i hangra dy koleçë,
Në bark pak ma shumë brumë.
Nuk qenë nga dora e nanës,pjekur n'çerep,
gatuar me mall shumë.
Tani nana asht' atje
Ku tulet dheut kalben.
Do t’i mblidhte tulet e gishtave të bëra
të ngjizte brumë e të ndizte zjarrin,
Të piqte kulaçin n'çerep për djalin.
Dje i hangra dy kuleçë për të nginjur barkun me brumë.
I përlota kuleçët. Kuleçë dhe lotë
E i ngroha çerepët
Qe të na  piqte kuleçë me shumë.
Ashtu si mbi çerep drrdhte lotin dhe mallin
Te piqte kuleçë për djalin
Dje i hëngra dy kuleçë.
E mbusha barkun me brumë.
Nuk qenë ata të pjekurit në çerepë
Kishin pak kripë loti me shumë,
Ç’ka ma shomë do jetë nji ballokkume-
kulaç i krisur me hi e sheqer,
Ky imi-i fortë shumë.
Vetëm se qe pak ma i kripun,
ma o shijshmi,ma i buk'ri brumë.
Kulaçi i nanes teme -ma shume lote se brumë.

0 comments:

Post a Comment