Wednesday, March 29, 2017

Prend BUZHALA: (Imaginarium) 1 SIKUR TË ISHE TI KRYETAR A MINISTËR...


Sikur të ishe ti kryeministër ose ministër, ç'do të bëje?!
(Mirë, mund ta vësh në veprim imagjinatën)...
1.
Dikur, para nxënësve (kur punoja në arsim), pata formuluar një temë të rrezikshme për hartim: "Sikur të isha unë kryetar i shtetit..."
Ende e ruaj ndonjë hartim nxënësish me temën: "Duke medituar buzë kufirit..." (Ishin kohë të rënda, dhe, kësisoj, së bashku mësonim të meditonim e imagjinonim rrezikshëm).
2.
Sot këto tema mund të shtrohet lirisht... dhe imagjinativisht!
Po sot, a ka rrezik që IMAGJINATIVISHT, të shtrohen tema "të rrezikshme"!?
Eh, imagjinata!
... Bie fjala, Prishtinën ta shpallim Kryeqytet të Botës! Imagjinatë hesapi!
Ose: Prishtina të jetë Njëherë në Vit Kryeqendër BOTËRORE e Librit...
Ose Kryetarin e BE-së ta zgjedhim një shqiptar!
Ose kryetarin e OKB-së ta zgjedhim një shqiptar!
Imagjinatë hesapi!
3.
Të zbresim më poshtë: ruana Zot që të imagjinojmë, që, një udhëheqës yni, në krye të shtetit të jetë... "i një provenience tjetër" (përfytyroni proveniencat krahinore, fetare, kombëtare etj)...
Thjesht, imagjinata edhe i THYEN PARAGJYKIMET...
Ose, ose...
4.
Shpesh, gjatë dekadave të fundit, e kam përsritur një reflektim timin: Kosova, në të ardhmen, do të jetë e tillë, ashtu si sot e përfytyrojmë...
( 29 mars 2017)

0 comments:

Post a Comment