Tuesday, March 7, 2017

Sinan Kërpaçi: - FJALËT E BETIMIT RANË

Nga libri në dorëshkrim: “.........................................”

Fjalët e betimit ranë,
u shembën si kështjella në rërë...
Ajo që i mori nuk ishte dallgë
nga Gjiri i Lalsit,
as dallgë Joni:
dy dete që ne s`u lamë,
s`na panë të zhveshur kurrë.
Fjalët e betimit ranë!
Në vendimin e një krahu
e rritën hipokritin,
në pjesën tjetër
që i them “toka mëmë”
do ngre një lapidar
të ruaj kujtimin
dhe mos të bëj të fortin.
Si poet më duhet një vend
ku të derdh lotin
larg nga detet që s`u lamë.
Fjalët e betimit ranë!0 comments:

Post a Comment