Wednesday, November 2, 2016

Murat Gashi - Cikël poetikBALADE PER GURIN 


Je I stergurte
Askush nuk besoi ne durimin tend
Aq shume iu zgjat hija ngujimit tend

Edhe kur flet me te bute
Dridhet I gurti ledh.


IMAGJINATE


Kjo rruge e mundimshme
Nuk e gjeti shpaten e shpetimit.

Ky perbindsh i zi
M’I lidhi duart e kembet
S’mi lidhi dot fluturat e fjaleve

U dorezua kjo kotesi ne prehin tim
Si gjethja e humbur shterngates.


ZJARR E BALTE


Zgjohu 
I thashe gjenralit Pikolomini
Se qe besa Xhorxh Kristiani
Na mori ne qafe
Erdhi me maske te beses
Dhe u gjetem ne zjarr.

Gjahtaret e perendive te fyera
Na Spershkelin si balte te vorbetarit
Shekulli njezetenje
Po vjen kaluar.


PAS MEJE 


Ne buzm  te ketij qindvjetshit
I numroja humnerat.

Kush eshte fajtor
Qe nuk e mesova 
Matematiken e kesaj bote

Gjemboret e qindvjetshit
Enderrojne shpimet e radhes.


SHPRESE


Mynxyre e kohes se lig
Trokellon mbi ne

Ne prag te shekullit te ri
E njejta dhimbje
E njejta shprese.

0 comments:

Post a Comment