Thursday, December 15, 2016

Kujtim Stojku - SHPELLARI


Me thikën e tij të shurdhët vizatonte në anët e shpellës,
Kuaj,dema, luanë me krifën e tyre tronditëse,
Më pas vizatoi rrotën e zjarrtë të diellit,
Si  gjahtar i shkëlqyer majë shkrepave bridhte.

Mrekullohej me flakët e zjarrit që digjej,
Me hijet që vallëzonin përreth grindej pa pushim,
Pastaj mendoi që një shpellë tjetër të ngrinte,
Duke sklaitur gurët me më të madhin mundim.

Shpesh ulej i veçuar imagjinonte i shkujdesur,
Në vështrimin e tij,shtrihej para toka e panjohur,
Të mos harrojmë se ai ishte shumë i zbehtë,
Ëndërrat e jetës,përmes dashurisë ishin rrënjosur.
 
Pastaj filloi të bisedonte me erën që fryente përtej,
Se si mund të ishte gjithmonë i ri gjatë gjithë ditëve të tia,
Si në celular iu përgjigj një zë: “si bandit  përjetshëm,”
Orës dhe ajrit,rrugët e qytetërimit do tu’a vidhja.

Më pas shpellarët ngritën qytetrmin e tyre,
Në diskutimet që patën për perceptimin e qenies,
Filluan të zbërthejnë nga larg oshtimat e detit,
Ai iu përgjigj me këngë,nëpër dallgë valle hidhte.

Por ai s’mund të harronte diellin në lartësinë e tij të nxehtë,
Ta pyeste se si ngrihej kaq i ndritshëm në agim?
Si një perëndeshë me faqe të artë ai iu përgjigj i qetë,
Dëgjoje shpirtin tënd më qartë se po të djeg,po të shkrin.

Hijet ishin të shpuara nga ëndrrat,
Alo-të këmbonin në një shurdhimë,
Lumenjtë dhe përrenjtë kanë ngrirë të përkulura hark,
Prej gjysmës së qiellit duke kërcyer valltarët ndrijnë…


0 comments:

Post a Comment