Tuesday, December 13, 2016

Nehat Jahiu - PËR PUSHTET SEÇ NA SHTRYDHËT E NA BËTË HIRRË GJIZE


Seç u bëmë me vet dëshirë për të na bartur lumi
ee dëshirë shqiptarët të bëhemi shkumë e sapuni,
rrahëm gjoks nëpër shumë tubime
për çështjen  shqiptare ne vet do bëjmë zgjidhje.

U betuam  liderët shqiptarë në komb e fe
se do të japim jetën për liri e atdhe,
do ta bëjmë thanë gjithkund në këto troje shqiptari
e do të vdesim me lugën futur thell në tagji.

E dhanë fjalën e besës se do votojmë për shqiptarë
e kur nuk do e lejojmë veten të bëhemi tradhëtarë,
ne veprojmë me vepra e me fjalë kurr nuk lehim
vota e shqiptarit kurr nuk do shkoj për Gruevskin e Zajevin

Seç na dolën ca shqiptasrë-esëbashku me  një çfarë Muki
Ujin e shqiptarëve në mulli të Zaevit na e futi,
arat e shqiptarëve , o Muki me  farë Strumice seç na i mbolle
ia bëre të mundur Zaevit me  në arat tona grurin të na e korre.


O ca vëllezër shqiptarë seç u ndatë për intereset tuaja e duke u përçarë
njëri tjetrin nuk u ndalët asnjëherë mes vete duke u sharë,
ndarja dhe përçarja juaj do të na kushtoj shume neve si shqiptarë
veç pse ju deshët të bëheshit të bëheshit pushtetarë yullumqarë.

A thuaa vallë kur do të vetëdisohemi ne si shqiptarë.
Të vij Muki me Zaevin të na i marr votat në shtëpi e mëhallë?!...
Aspak, o të mjerë kjo punë që bërët nuk ju kishte fare hije
që si shqiptarë  të na vijë në konak dikush e të na bëni si hirrë gjize.
0 comments:

Post a Comment