Sunday, April 23, 2017

Musa Jupolli:Musa Jupolli: Portreti i vajzës bluzëbardhë


Portreti i vajzës bluzëbardhë ,
me Ndajfolje filloi Poema e saj !
<>
*Lexoma dramën e Dardanisë !
Unë ti lexova vargjet e Shqipërisë !
Ta deshifrova fjalë për fjalë
lekturën e natyrës !
Ti je ra për dhé, u rrëzove
dhe më nuk je në gjendje
as në t' folme as n' shkrim !
Pamjën e ke të ngatërruar
plgosje në shpirt ,
je n'mungesë
ke humbur programin humanitar !
* Vajzë e Re
bluzëbardha
me lotë në sy
mu lut t' ia lexoj
Poemën time :
Metamorfozë !
Dua të jem ujë
më vargje t' mia
t' ia shuaj etjen Atdheut tim !
Pyete Hënën
Pyete Diellin:
Pse gënjehet populli shqiptar ?
Drejtësia është në drejtshkrm ,
Goma fjalën nuk e shlyen ,
Dituria në frymëzim ,
Poemë e luleve t' Pranverës,
Dushk i ngjyrave t' Vjeshtës
me sy t' larë nga loti
Dashuri që më vlon në gji !
*
Bluzëbardhës fytyra i ndriti !
Portreti i saj
zuri vend
në muzeun e kujtimeve
të mia !
Pastaj
Nxori lapsin :
Me Ndajfolje
filloi Poema e saj !

0 comments:

Post a Comment