Saturday, April 15, 2017

Prend BUZHALA: KY SHKRIM IKU NGA PLANETI YNË


(Çaste eseistike: IMAGINARIUM), 15
Ky shkrim iku nga Planeti Ynë.
Zbuloi një Planetë, në të cilën, nuk kishte pasur luftë kurrë. Nuk kishte as njerëz.
Tha: po qëndroj këtu për pak çaste.
Duke shëtitur, hasi vetëm eksponate të kushedi çfarë epokash me miliarda vjet drite larg.
Shkatërruesit e jetës më aty nuk ekzistonin. Ekzistonte vetëm qetësia, paqja dhe mosfrymimi.
E ç'i duhet asaj paqeje qetësia pa njerëz, pa frymëmarrje dhe pa mëkate?!
E në jetën tonë?
Frika më e madhe qenka ajo po qe se e përfundon jetën pa mëkate,
sepse atëherë fare nuk ke jetuar!
( 14 prill 2017)

0 comments:

Post a Comment