Wednesday, July 26, 2017

Musa Jupolli: 2017 viti Mbret me katër vazal


Ky me "titull" të lartë e vulosi shkatrrimin e një partie që kishte emër!
Ky i larë në milonshin e pa pikë djerse çirret për glorifikme tjera të një shteti në ramje të lirë, theqafëshe e pa imagjinuar ...atje ku nuk debatohet për zhvillim të shtetit, atje ku RINIA ka mbetur në harresë, atje ku fuqizohën tempujt e otomanizmit, pushtuesit më të tmerrshëm të trojeve arbërore, dhe marrin peshë e sulltanizohën në Dardaninë e njomësisë së gjakut që u derdhë për liri , atje ku mos kulturë politike që është dhe që pretendon të jetë e përjetshme në tron, atje…
Ky mbret dështak me katër vazal !
*
Eu, eu, eu ...
2015 viti
****************
Një më i “madhi” i Qeverisë tha se është tepër i “brengosur” nga se po i prishej “rehat'llëku stambolliançe”, dhe se paska hargjuar milionat për “zbukurimin” e Prishtinës!!!
Eu, thash!
Vallë po ai veq sa e ka rjepur buxhetin e Dardanisë, edhe atëhrë kur ishte i pa ndjekur e i “madh” në Qeverinë fantome, e kundër Rugovës, bashkë me mikun e tij që në dy “kampe” zbrazën “arkën” e shtetit ende të pa themeluar, dhe na u këthyen në “hero” të stërvuajtur, të një urtësie minake, ujqë të pa-ngopur që s'u ngopën asnjëherë, nga fajësi edhe “gërryen” me gishta çdo post që “përbironin” se ishin të mveshur me petkun e Euros dhe bënin dritë edhe kur nuk kishte rrymë në Dradninë e vujatjeve !
Eu ,thash : Plas zemër në pikë të ditës ! Po, po, jam dëshmitar se ishte kundër Rugovës dhe thonte se “Rugova shpenzon pa masë”, “fajësia” Presidentit tonë! Çudi, të gjithë e dinë dhe nuk flasin, apo mos vallë ishin fjetur dhe nuk e kanë dëgjuar ???
Uau !
Po i njejti ishte sherbëtor i një sistemi që luftonte “irridentizmin” shqiptar, po i njejti ishte ai që u bë edhe i këndshëm i një Qeverie të ndaluar t'autonomisë së “lagjës” së “Kosovës e Metohisë”, na e quanin Dardaninë armiku ynë, jo vetëm i djeshëm, po shekullori që s'ndalet edhe sot !
Po i njejti pas çdo humbjeje dual dhe del “fitues”!!!!!!
Dikush më tha, “ky personazh e ka emrin”:....
Mos të lutëm shpejtësova me penë në dorë!
Ky që nuk ishte asnjëherë mik i Rugovës dhe po ky emrin e të cilit e harroftë historia mjeli tërë mërgatën tonë që dha tërë buxhetin nga pagat e marra me njëmijë munde , emrin mos m'ia thuaj ?!!!! —

2018 viti ….????

0 comments:

Post a Comment