Monday, July 31, 2017

Musa Jupolli:Shqipëria nuk njeh tjerë kufijë...


-I-
Shqipëria nuk njeh tjerë kufijë...
as nuk është e madhe 
as nuk është e vogël
Shqipëria nuk njeh kufijë tjerë
nga Mesiana në Çamëri
ndryshe nuk mund të quhet
vetëm se SHQIPËR !
*
-II-
Ethem Qerimajt
merre atë violinë me nota Ethem Qerimaj
mbushna shpirtin me notë Arbërie
t’i lajmë me lot mëkatët e jetës
që nga dita kur lindëm dhe nuk i dualëm zot Atdheut !
jep frymë klarinetit zë i ardhur nga pellazgia
që nga lindja e diellit e deri n’orët e buta të natës
ora e dashurisë të jetë historia e Ilirisë
Ethem Qerimaj violoinë e klarinet
nga Mesiana në Çamëri
emër në hartë ARBËRI !

0 comments:

Post a Comment