Monday, July 31, 2017

Arqile Gjata: ËSHTË KAPITALIZËM O I DASHUR IDIOT!


"Një shoqëri e "Deleve", krijon njëherazi një qeveri të Ujqërve".
Bertrad De Iuvenel
Kam vite që e jetoj kapitalizmin!...
Ai gëzohet mbi shpatullat e frymorëve,
nën themelet e tij
përkëdhelur nga sëmundjet shpirtërore
të gjithë qajnë pa bërë zë…
është kapitalizëm o i dashur idiot!
Sa shumë zhurmë që ka,
deri në qiell kërcejnë gjëmimet e armëve!
Ne ende jetojmë në forma të zbrazëta,
jemi vdekja dhe statujat e kapitalit
nën shiun shumë rrokësh të mjerimit,
besoje...
është kapitalizëm o i dashur idiot!
Legjendën “rrevolucion” ende e mbajmë të varur,
nëpër plantancionet e luftrave ritet i shëndetshëm
bima antike e kapitalizmit
dhe pse kufomë...
duanë ta rrëmbejnë, ta mbyllin
në dhomën e akullt ...
ai po jeton me trimëri dhe në dimër o i dashur idiot!
Kur turmat me fytyrë idioti do zgjedhin nga shtëpia e mendimeve
një vendbanim të ri midis jetës dhe vdekjes
dhe në se,
në botën e mardhur të paras, të gjallët do këndojnë për heronjtë…
vetëm atëherë njeriu do kaloj në mbretërinë e “Lirisë”
o i dashur idiot!

0 comments:

Post a Comment