Monday, July 31, 2017

Sinan Kërpaçi: SI NA NDODH


Te përroi që merrte gardhin e nënës
dhe hante pritat e babait,
vjedhurazi në hënë
dy të florinjtat me aroma
t`i lakmova shumë:
lageshim ato kohë, dallgëzoheshim,
ktheheshim në shkumë
si na ndodh gjithnjë
në atë çastin
kur bëhemi lumë
dhe dalim nga shtrati
me “huqe” Muguçali.
Hëna e plotë vazhdon e lëshon dritë,
na vesh që lart
me argjendin e saj,
s`pendohet pse na la me “vese”
që s`hiqen kurrë
në Muguçal.

0 comments:

Post a Comment