Saturday, August 12, 2017

Artur Shopenhauer: Mendjet e çoroditura

...Rrjedhimisht,mendimet e këtyre shpirtrave të jashtëzakonshëm nuk durojnë që të filtrohen nga një mendje e zakonshme. Të prodhuara prej balleve të gjëra,të larta e të harkuara,nga të cilët shkëlqejnë sy vezullues,nëse transportohen në një strehë të angështuara me çatinë e ulët të një kafke të ngushtë,të shtypura nga muret e trashë,prej të cilava spiunojnë vështrimet e topitura,që priren kah qëllimeve personale,ato humbasin çdo jetë dhe fuqi,e nuk ngjajnë më as me vetveten.Madje mund të thuhet se këto lloj mendjesh veprojnë si pasqyrat deformuese,në të cilat gjithçka përdridhet,shfigurohet,humbet simetrinë e bukurisë së saj e përngjason me një ngërdheshje...

0 comments:

Post a Comment