Sunday, August 27, 2017

Mentor Thaçi: AJO DINTE SALL T´BEKONTE

(Nënës Terezë)
Kur bekoi Nana Terezë,
neve na e pat vjedhur besimin
pjella e Dreqit të Zjermtë.

Ajo na kërkonte ne
e ne disi në vetëmohim
eh, sa afër ishim n´kërkim
e sa larg n´pikësynim.

paj, e rëndë ishte qebesa
të na ligjëronin heretikët
për të miat fe
ajo brënda nesh
e ne jashtë vetvetes,
... ah çmarrëzi ...
po a i shqelmohet jetës.

thonte ime nënë
"lum Ajo për veti dhe rrugen e Zotit"
duke mërmëritur pa dhëmbë
atë lutjen e kahmotit.

...

0 comments:

Post a Comment