Wednesday, January 18, 2017

Ramiz Kuqi - SKËNDERBEU


Ai na mësoi si ta duam lirinë
Më shumë se veten
Si ta mbajmë fjalën bashkë
Si të ecim vertikalisht pa ulur
Kokën sytë zgjuar në netët
E errëta mbi armiq si ta ruajmë
Tokën e gjakut si të flasim arbërisht
Si të falim si tA dashurojmë Qiellin
Yjet krojet lumenjtë rrjedhën e stinëve
Si të qëndrojmë nga ghuhë gjarpërinjtë
Në dorë ai mbante shpatën dhe urtësinë
Ai na mësoi si ta duam lirinë !
17 JANAR 2017

0 comments:

Post a Comment