Tuesday, February 14, 2017

Arqile Vasil Gjata - SHËN VALENTINI SI NDJESI NDJENJASH...


Në vigjilje të ditës...
Sot, Ti me buzëqeshje të lumtur
gjendesh në krahët e të dashurit tënd
mbushur me lule.
Shpirti ynë shëtit mbi një cop hëne
dhe së brendëshmi e papërshkrueshmja, e jona dashuri
kujton ditën e Shen Valentini-t si ndjesi ndjenjash
të shijshme si jeta.

Zënë prej dore, nëpër një ëndërr, ne do puthemi
si atë ditë të bardhë pranvere,
brenda robëdishambrit të kuq, dy gjinjtë e tu
pikonin gjithë ëmbëlsi buzëve të Shën Valentini-t.
Mos i harro ato netë, me ngjyra të kuqe,
dhe deti nëqeshte kur na shikonte të dy bashkë.
i mbanë mend ato ethe...?

Shen Valentini do vi prap, si atë natë
Përsëri dhe sot
zemrën e ndjej të lehtësuar kur dielli ti zbardh flokët,
në fytyrën tënde të bukur dashuria po më thërret
si frymëzim ndjenjash për Shen Valentini...
14 Shkurt 2017 

0 comments:

Post a Comment